«Τα bee-bots ξεναγοί»: Δράση από τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας

Το Εργαστήρι Ρομποτικής και Πληροφορικής των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις, πραγματοποίησε για το μήνα Νοέμβριο δράση σχετική με τον πολιτισμό, με τίτλο «Τα bee-bots ξεναγοί».

Αρχικά, τα παιδιά δημιούργησαν χάρτες για τα bee-bots, που απεικόνιζαν το σχήμα κάποιου Νομού από την Πελοπόννησο. Στη συνέχεια, βρήκαν σχετικές πληροφορίες στο internet για μνημεία του Νομού του και τον χαρτογράφησαν. Επιπλέον, τοποθέτησαν πάνω στον χάρτη στίγματα, που θα δείχνουν την τοποθεσία κάποιου μνημείου στον Νομό. Έπειτα, αρκετά από τα παιδιά των δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δημιούργησαν qr-codes, τα οποία θα οδηγούσαν σε site με πληροφορίες για το κάθε μνημείο. Αφού ολοκλήρωσαν την κατασκευή του χάρτη τα παιδιά προγραμμάτισαν τα bee bots, ώστε να κάνουν στάση πάνω στα μνημεία. Στα ΚΔΑΠ που τοποθέτησαν qr-codes στους χάρτες και σε κάθε στάση του bee-bot σκάναραν τα qr-codes και διάβασαν πληροφορίες για το αντίστοιχο μνημείο.

Σκοπός της δράσης ήταν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το πλούσιο πολιτιστικό περιβάλλον του τόπου μας και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε αυτό, ενώ παράλληλα να βελτιώσουν και τις επιδόσεις τους στον προγραμματισμό.