Δράσεις υποστηριζόμενες από τη Φάρις του Δήμου Καλαμάτας

Η Φάρις – Κοινωφελής Επιχείριση Δήμου Καλαμάτας, στηρίζει οικονομικά τα:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και διεξάγεται σε 5 πόλεις της Πελοποννήσου Πρόκειται για φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ με έμφαση στο ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ, με αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτική ζώνη, σεμινάρια και masterclasses. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό.

Tο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, εκτός του ρόλου που παίζει στην πολιτιστική, στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, είναι κατ’ εξοχήν μία εκπαιδευτική δραστηριότητα, ένα εργαλείο πληροφόρησης, αφύπνισης και ευαισθητοποίησης.

Παρουσίαση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Καλαμάτας

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας δημιουργήθηκε από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας το 2017, οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση.

Υποστηρίζεται από θεσμικούς φορείς και περιλαμβάνει Εκπαιδευτικό Τμήμα, το οποίο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας φιλοξενεί μαθητές σε παραστάσεις και εργαστήρια μέσα από μαθητικές επισκέψεις ή ενδοσχολικές δραστηριότητες.

επίσημη σελίδα

EcoMedia-Summer Academy course in sensing and interacting with the physical environment.
A week of theory and practice for European teachers from 1.7. – 7.7.2018 in Kalamata, Peloponnisos, Greece.
Language of training: English

πηγή: ecoMEDIAeurope

Το Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα ελλήνων καλλιτεχνών και υπήρξε ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα για τα πρώτα δέκα έτη λειτουργίας του. Από το 2015 και μετά συνεχίζει το έργο του με ένα πιο ευέλικτο και διευρυμένο πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της.

Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς στο εξωτερικό, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία. Συνεχίζει να δημιουργεί ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.

Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και φιλοξενούνται σε σημαντικά φεστιβάλ και Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση:
Γιούλα Παπαδοπούλου
Μαργαρίτα Σταυράκη

Πληροφορίες:
www.festivalmiden.gr
www.facebook.com/festivalmiden
e-mail: festivalmiden[at]gmail.com

Το 2018 πραγματοποιήθηκαν Μαθητικά Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού σχολείων και μαθητών.
 2563 μαθητές/μαθήτριες, 246 εκπαιδευτικοί, 130 σχολεία συμμετείχαν  σε 19 Μαθητικά Φεστιβάλ & Ημέρες Δράσης σε 18 πόλεις.

​ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΔΡΑΜΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΙΓΙΟ-ΜΟΛΑΟΙ-ΑΣΤΡΟΣ-ΑΜΦΙΣΣΑ-ΧΑΝΙΑ

Παρακολούθησαν πάνω από 5200 γονείς, μαθητές, μέλη τοπικών κοινωνιών.

2563 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, από 130 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζουν αυτό το μήνα με το ιδιαίτερο ταλέντο και την αμεσότητά τους, μια σειρά μαθητικών φεστιβάλ με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (21 Μαρτίου).

​Τα μαθητικά φεστιβάλ και οι δράσεις με τίτλο «Μαζί» περιλαμβάνουν δρώμενα παραστατικών τεχνών, εκθέσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης. Η διοργάνωσή τους πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των σχολείων τους, των τοπικών και εκπαιδευτικών αρχών και πλήθος φορέων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.)

​Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

X