ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Κ.Ε.ΦΑΡΙΣ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν και οι δραστηριότητες στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε.Φάρις. Τα μικρά κδαπάκια μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει σε εργαστήρια φιλαναγνωσίας, πληροφορικής, ρομποτικής καθώς και φυσικής αγωγής. Οι ομάδες εργασίας εξάπτουν την περιέργεια και τη φαντασία των μικρών μαθητών με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον τους να αυξάνετε για νέα πρότζεκτ μέρα με τη μέρα.

Εργαστήρι φιλαναγνωσίας:

Στο εργαστήρι Φιλαναγνωσίας οι μικροί μας εξερευνητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ανακάλυψαν 17 μέρη ουτοπικά σε έναν πλανήτη με ιδανικά.
Πρόκειται για την υιοθέτηση 17 Στόχων, γνωστοί ως «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.
Σκοπός του project ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων για τους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα τη διαμόρφωση Ενεργών Πολιτών και τη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων με στόχο να γίνουμε όλοι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.

Εργαστήρι ΄΄τέχνης και πολιτισμού΄΄:

Το Εργαστήρι Τέχνης & Πολιτισμού πραγματοποίησε το project “Το δικό μας επιτραπέζιο”. Οι μικροί μας φίλοι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές δημιούργησαν από την αρχή ένα επιτραπέζιο για το κάθε ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας. Τα ΚΔΑΠάκια μας κατασκεύασαν ένα επιτραπέζιο με κάρτες, οι οποίες ως θέμα τους είχαν το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά καθώς και γενικές γνώσεις ή εντολές. Στη συνέχεια παιδιά και εκπαιδευτές απόλαυσαν τη δημιουργία τους παίζοντας με ενθουσιασμό και αντιμετωπίζοντας προκλήσεις, που αφορούν γνώσεις, έκφραση (σωματική, λεκτική ή καλλιτεχνική), ταχύτητα (αντανακλαστικά και ρυθμό σκέψης), μιμητική ικανότητα (παντομίμα, μίμηση ήχων κ.ο.κ.), φαντασία (δημιουργία ιστορίας) κ.ο.κ.

Εργαστήρι Πληροφορικής & Ρομποτικής:

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ εμπνευσμένα από τους ολυμπιακούς και τους παραολυμπιακούς αγώνες τους οποίους παρακολούθησαν το καλοκαίρι που μας πέρασε έφτιαξαν τις δικές τους κατασκευές με lego και αναπαράστησαν μερικά από τα αγαπημένα τους αθλήματα. Στίβος, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπότσια αλλά και skateboard έκαναν την εμφάνιση τους στις αίθουσές μας αλλά και στις οθόνες σας!

Εργαστήρι Φυσικής Αγωγής:

Τα Κδαπ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ μαζί με το Εργαστήρι Φυσικής Αγωγής ταξίδεψαν στο Τόκιο και συγκεκριμένα στους τελευταίους Παραολυμπιακούς αγώνες. Οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν βίντεο με παραολυμπιακούς αγωνες, έμαθαν για τους Έλληνες παραολυμπιονίκες και μέσα από την ενσυναίσθηση και τη βιωματική μέθοδο διαπίστωσαν στην πράξη πως νιώθουν αλλά και πως αγωνίζονται οι παραολυμπιονίκες στα παρακάτω παραολυμπιακα αγωνίσματα:
Μήκος τυφλών – τρέξιμο τυφλών με συνοδό – τρέξιμο με ακρωτηριασμό άνω άκρου – Ping Pong σε αναπηρική καρέκλα – Volley καθιστών – Aκόντιο από καθιστή θέση – Goal ball – Boccia