ΧΟΡΟΣ.

σχολή χορού Καλαμάτας

Ο χορός μας δίνει αίσθηση ελευθερίας, ελευθερίας κινήσεων, αναζωογονεί πνεύμα και νου.

Στην εποχή όμως της πανδημίας όπου η κοινωνική μας ζωή, ξαφνικά χάθηκε, περιορίστηκε και η τέχνη του χορού. Η σχολή χορού Καλαμάτας σε πείσμα των καιρών συνεχίζει. Συνεχίζει, με διαδικτυακά μαθήματα, μειώνοντας τα κόστη των διδάκτρων στη μισή τιμή. Ωστόσο, δεν χάνεται η ποιότητα του μαθήματος, δίνοντας έτσι στις μαθήτριες τα εφόδια για εξάσκηση όπου και όπως αυτές μπορούν.

Σε πάρκα, σε πλατείες, στην παραλία, έξω πλέον από τις αίθουσες διδασκαλίας, όπου δύναται να δημιουργηθεί έμπνευση διάθεσης χορού, οι μαθήτριες της σχολής  μπορούν όχι μόνο να  ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, έως ότου να μπορούν να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά μας δείχνουν τον τρόπο να ζούμε , να απολαμβάνουμε, να αισθανόμαστε την αξία της φύσης και της ζωής. Ο χορός είναι χορός αισθήσεων, είναι και χορός κινήσεων. Εναρμονιζόμενα σε φυσικό περιβάλλον δημιουργούν μια μορφή τέχνης, που συγκινεί και τον πλέον απαίδευτο θεατή.

Οι μαθήτριες της σχολής χορού της Κ.Ε. Φάρις  υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Σταμούλη Θώμη και Γκόνου Σταυρούλα έκαναν εξάσκηση στο Πάρκο του ΟΣΕ της Καλαμάτας. Τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα, λόγω των υγειονομικών καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους με χαρά και δημιουργικότητα. Διδάσκουσες  και διδασκόμενες έχοντας διατηρήσει την κλωστή που κρατά ζωντανή τη λειτουργία του χορού σε άριστη κατάσταση, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια εξαιρετική μορφή τέχνης μέσα σε φυσικό περιβάλλον. Κάποιες φορές είναι η ανιδιοτελής  αγάπη για το αντικείμενο διδασκαλίας που κάνει τους δημιουργούς του να ξεχνούν τις όποιες πρακτικές δυσκολίες και να κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία και αποφασιστηκότητα.