«Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας»

«Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας»

Ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου και συνεχίζεται  μέχρι  21 Ιουνίου το «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την γέννηση του Astor Piazzolla. Το κοινό του Φεστιβάλ, μέσα από την προβολή μικρών μουσικών βίντεο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του σπουδαίου Αργεντίνου συνθέτη από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (τάξη κιθάρας Αντώνη Κουφουδάκη & τάξη φλάουτου Βίκης Βασιλειάδη).

Μέσα από τα αριστουργηματικά έργα του Astor Piazzolla (Libertango, Milonga del angel, Oblivion, Verano Porteno, Poema Valseado, Café 1930, La muerte del angel, Campero κ.α.) ο ακροατής μεταφέρεται στις γειτονιές του Buenos Aires, αναπνέει στον ρυθμό του nuevo tango και βιώνει έντονα  συναισθήματα.

Η νέα αυτή μορφή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας μάς επιτρέπει να ονειρευόμαστε, να παραμένουμε δημιουργικά ζωντανοί και να κρατάμε ζεστό το ενδιαφέρον των μαθητών μας σε δύσκολους καιρούς.

Οι προβολές των βίντεο θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Vimeo από τις 21 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου (Παγκόσμια ημέρα μουσικής) και θα παραμείνουν διαθέσιμες για ένα έτος μετά την πρεμιέρα τους.

Τον σύνδεσμο θα μπορείτε να τον βρίσκετε:

  •  στην σελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας,
  • στην σελίδα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο facebook καθώς και
  • στον ιστότοπο του Φεστιβάλ www.kalamataguitarfestival.gr.

«Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας»

Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το την Δημοτική Κοινοφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ». Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμούς κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, του Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

πηγή: Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από το 2008 είναι καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικούς χώρους όπως Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Αρχαία Ιθώμη, Ωδείο Athenaeum, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, ΕΡT, Κάστρο Καλαμάτας.

ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διδάσκει πιάνο και Ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 2013. Έργα του έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.