«Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας»

«Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας»

Ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου και συνεχίζεται  μέχρι  21 Ιουνίου το «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την γέννηση του Astor Piazzolla. Το κοινό του Φεστιβάλ, μέσα από την προβολή μικρών μουσικών βίντεο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του σπουδαίου Αργεντίνου συνθέτη από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (τάξη κιθάρας Αντώνη Κουφουδάκη & τάξη φλάουτου Βίκης Βασιλειάδη).

Μέσα από τα αριστουργηματικά έργα του Astor Piazzolla (Libertango, Milonga del angel, Oblivion, Verano Porteno, Poema Valseado, Café 1930, La muerte del angel, Campero κ.α.) ο ακροατής μεταφέρεται στις γειτονιές του Buenos Aires, αναπνέει στον ρυθμό του nuevo tango και βιώνει έντονα  συναισθήματα.

Η νέα αυτή μορφή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας μάς επιτρέπει να ονειρευόμαστε, να παραμένουμε δημιουργικά ζωντανοί και να κρατάμε ζεστό το ενδιαφέρον των μαθητών μας σε δύσκολους καιρούς.

Οι προβολές των βίντεο θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Vimeo από τις 21 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου (Παγκόσμια ημέρα μουσικής) και θα παραμείνουν διαθέσιμες για ένα έτος μετά την πρεμιέρα τους.

Τον σύνδεσμο θα μπορείτε να τον βρίσκετε:

  •  στην σελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας,
  • στην σελίδα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο facebook καθώς και
  • στον ιστότοπο του Φεστιβάλ www.kalamataguitarfestival.gr.

«Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας»