«Το Τάβλι» από το ΔΗΠΕΘΕΚ στην Καλαμάτα και ανά την Μεσσηνία

Το κλασικό αριστούργημα του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το Τάβλι», θα παρουσιάσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας σε σκηνοθεσία του Πέρη Μιχαηλίδη, ως παραγωγή του για το καλοκαίρι 2018. Τους δύο εμβληματικούς ήρωες του έργου θα ερμηνεύσουν, στην Καλαμάτα και ανά την Μεσσηνία, ο Φίλιππος Σοφιανός και ο Πέρης Μιχαηλίδης, σε σκηνοθεσία του δεύτερου.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, ο Πέρης Μιχαηλίδης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο «θα δώσει την εύθυμη πλευρά που χρειάζεται αυτή η εποχή», εκφράζοντας τη συγκίνησή του διότι επιστρέφει στην Καλαμάτα, καθώς και επειδή η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ θα παρουσιασθεί όχι μόνο στην πόλη, αλλά και σε κωμοπόλεις και χωριά της Μεσσηνίας.
Η Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Αναστασία Μπελογιάννη γνωστοποίησε ότι έχει συμφωνηθεί η πραγματοποίηση παραστάσεων, πέραν του Δήμου Καλαμάτας, στους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος, ενώ υπάρχει επικοινωνία με το Δήμο Τριφυλίας και η διαδικασία προγραμματισμού δεν έχει κλείσει ακόμη.
Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου και θα παίζεται τουλάχιστον επί δύο μήνες.
Ο Φίλιππος Σοφιανός, που πρότεινε το ανέβασμα αυτού του έργου στο Δήμαρχο και την Πρόεδρο της ΚΕ «Φάρις», ανέφερε ότι θεωρεί τιμή του αφενός να παίζει στο Θέατρο της πόλης που γεννήθηκε και αφετέρου το γεγονός πως έγινε αποδεκτή η πρότασή του για τη συγκεκριμένη παραγωγή. Προσέθεσε δε ότι η χειμωνιάτικη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ «Ο Φιάκας» θα παρουσιασθεί για τελευταία φορά στο Κάστρο Καλαμάτας, στις 27, 28 και 29 Ιουλίου 2018.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι κ. Σοφιανός και Μιχαηλίδης, άνθρωποι με πολύχρονη προσφορά στο θέατρο, αποτελούν την εγγύηση πως η καλοκαιρινή παράσταση, που θα απλωθεί σε όλη τη Μεσσηνία, θα πάει πάρα πολύ καλά και ο κόσμος θα την ευχαριστηθεί. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «πρέπει να είμαστε δίπλα στο επαγγελματικό θέατρο, δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕΚ, αν θέλουμε να μακροημερεύσει και να είναι οδηγός της θεατρικής τέχνης στην περιοχή μας» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην παράσταση.