Συνεχίζονται με επιτυχία οι 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας.

Σήμερα το βράδυ στις 21.00, στο Μέγαρο Χορού, η UndergroundYouthOrchestra θα ερμηνεύσει υπό την μπαγκέτα του ζωντανού θρύλου ChristophEschenbach την 5η συμφωνία και το Τριπλό Κονσέρτο του LudwigvanBeethoven με σολίστ τους Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί), JohannesPrzygodda (βιολοντσέλο) και Τριαντάφυλλο Λιώτη (πιάνο). Η συναυλία της ορχήστρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.
Στις 30 Ιουλίου, σειρά να παρουσιάσουν τη δουλειά τους θα έχουν οι συμμετέχοντες των masterclasses βιόλας με το Ηλία Σδούκο και βιολοντσέλου με την IndiraRahmatulla.
Το επόμενο βράδυ, στις 31 Ιουλίου, ο Βασίλης Βαρβαρέσος – αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους αυτή τη στιγμή Έλληνες πιανίστες – θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Χορού για ένα σόλο ρεσιτάλ με έργα Bach, ChopinandRachmaninoff.
Την προσοχή μας θα συνεχίσουμε να την έχουμε στραμμένη στον εκπληκτικό κόσμο του πιάνου ωστόσο και την επομένη, καθώς με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουμε στο ελληνικό κοινό έναν γίγαντα της τζαζ για πρώτη φορά στην Ελλάδα: την 1 Αυγούστου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε επί σκηνής στο Μέγαρο Χορού τον EnricoPieranunzi• σολιστικά, αλλά και σε ντούο με τον καλαματιανό κοντραμπασίστα-φαινόμενο ΑρίωναΓυφτάκη. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η τελική συναυλία του masterclass βιολιού με τον PabloHernánBenedí.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την καθιερωμένη ετήσια συναυλία δωματίου των διδασκόντων στα masterclasses. Στις 2 Αυγούστου οι Αλεξία Μουζά, PabloHernánBenedí, Ηλίας Σδούκος και IndiraRahmatulla θα ερμηνεύσουν στο Μέγαρο Χορού τα Κουαρτέτα Πιάνου σε Σολ ελάσσονα K. 478 του WolfgangAmadeusMozart και σε Μι ύφεση μείζονα Op. 47 του RobertSchumann.
Το masterclass πιάνου με την Αλεξία Μουζά θα λάβει χώρα από 18 με 25 Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν τα masterclasses βιόλας με τον Ηλία Σδούκο από 21 με 30 Ιουλίου, βιολοντσέλου με την IndiraRahmatulla από 22 με 30 Ιουλίου, διεύθυνσης με τον JoshuaWeilerstein από 24 με 29 Ιουλίου και βιολιού με τον PabloHernánBenedí από 25 Ιουλίου με 1 Αυγούστου 2022. Τα μαθήματα θα γίνουν στο Δημοτικό Ωδείο και στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
Η παρακολούθηση των masterclasses και της διάλεξης είναι ελεύθερη για το κοινό, όπως και ελεύθερη είναι και η παρακολούθηση αρκετών φετινών συναυλιών.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλιακαι χορηγοί η Ισπανική Πρεσβεία και το InstitutoCervantes στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται επίσης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ». Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας είναι επιπλέον διακεκριμένες με την αναγνώριση ποιοτικών φεστιβάλ τέχνης EFFELABEL 2022-2023.

Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Προπώληση εισιτηρίων:
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 10.00-13.00 ΚΑΙ 18.00-21.00