Συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συνεχίζεται, με το κοινό του να το ακολουθεί πιστά και να παρακολουθεί τις δράσεις του με αμείωτο ενδιαφέρον. Χθες, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ρεσιτάλ κιθάρας από τον καταξιωμένο σολίστα Κώστας Τοσίδη.

Ο σολίστας, έχοντας στο ενεργητικό του πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με εξαιρετικούς συνθέτες όπως ο A.Ourkouzounov, ο Μ. Ι.Ηλίας, ο F.Gasull, ο M.Dottlinger, ο Γ.Παπακρασάς, ο M.Smaili και ο Γ.Νούσης, παρουσίασε έργα των L.Berio, F.Gasull, A. Ourkouyounov, Γ.Νούση και Γ.Παπακρασά. Η βραδιά έκλεισε με τον καλλιτέχνη να αποσπά το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Επόμενη εκδήλωση του Φεστιβάλ είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 και ώρα 20:00, στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95) με τίτλο: «Distribuição de flores».

Η Βίκη Βασιλειάδη (φλάουτο) και ο Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα) ξετυλίγουν το νήμα της γέννησης του κόσμου, μέσα από έργα σπουδαίων σύγχρονων συνθετών. Ένα περιβαλλοντικό ταξίδι από το φυσικό τοπίο των προϊστορικών πολιτισμών στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Πώς άραγε μετουσιώνονται σε νότες οι λατρευτικές τελετές των στοιχείων της φύσης, τα παραμύθια του Δάσους και ο χορός του έρωτα; Το ντουέτο, που μετρά δέκα χρόνια πορείας με πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα θα μας παρουσιάσει έργα των S.Assad, H.V.Lobos, A.Ourkouzounov και M.D.Pujol. Το Φεστιβάλ συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών την ίδια βραδιά φιλοξενεί τον Άκη Σιψά, που απέσπασε το Ά Βραβείο του 10ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας. Θα παρουσιάσει έργα των J.S.Bach και L.Brouwer. Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έχουν ελεύθερη είσοδο.