Εικαστικό Εργαστήρι

Το Εικαστικό Εργαστήρι προσφέρει σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τη δυνατότητα, ανάλογα με την ηλικία τους και μέσα από ευχάριστη απασχόληση, να πλησιάσουν την εικαστική δημιουργία, να μάθουν τη γλώσσα της και να χειριστούν διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Λειτουργούν τμήματα παιδικά μικτών υλών (ζωγραφική, κεραμική, κατασκευές), εφήβων (ζωγραφική, κεραμική) και ενηλίκων (ζωγραφική, κεραμική, γλυπτική, αγιογραφία, γραμμικό σχέδιο).

Με ατομικές και ομαδικές εργασίες και τη καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων-καλλιτεχνών, καλλιεργούνται, μέσα από τη διαδικασία της τέχνης, η δημιουργικότητα σε όλους και το ταλέντο στους πιο προικισμένους.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό του έργο, το εικαστικό εργαστήρι έχει να επιδείξει αξιόλογη δραστηριότητα επιμορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Σεμινάρια που απευθύνονται τόσο σε ειδικούς όσο και στο φιλότεχνο κοινό, μαθήματα-διαλέξεις Ιστορίας της Τέχνης, προγράμματα συνεργασίας με εικαστικούς φορείς σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο εμπεριέχονται στην πολύπλευρη δράση του σχολείου.

Η πλατύτερη και μαζικότερη εικαστική παρέμβαση στην πόλη συμπληρώνεται με τη διοργάνωση πολύμορφων πολιτιστικών εκδηλώσεων και επιτυχημένων εκθέσεων που φέρνουν το κοινό της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής σε επαφή με το σύνολο της εικαστικής δημιουργίας.

Στο εικαστικό εργαστήρι έχουν εργαστεί ως διευθυντές οι:

  • Κλεοπάτρα Δίγκα
  • Αιμιλία Μπαντούνα
  • Χρήστος Ρηγανάς
  • Τάσος Αριδάς
  • Παναγιώτης Λαμπρινίδης

Διδακτικό έτος 2017-2018

Χρήστος Βελισσάρης (χαρακτική)

Κελεμένδρη Ελλη (ζωγραφική)

Παναγιώτης Λαμπρινίδης (γλυπτική)

Πολυχρόνη Αγγελική (αγιογραφία)

Κωνσταντίνα Μαλλιαρού (κεραμική)

Δήμητρα Πετροπούλου (κεραμική)

Αγγελική Πολίτη (κεραμική)

Διδακτικό έτος 2016-2017

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (ζωγραφική)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ χαρακτική

ΕΛΛΗ ΚΕΛΕΜΕΝΔΡΗ Ζωγραφική

Παναγιώτης Λαμπρινίδης (γλυπτική)

ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ -Γραμμικό σχέδιο

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ (ζωγραφική

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΙΡΗΣ Αγιογραφία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ Κεραμική

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Κεραμική

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΗ Κεραμική

X