Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας

Σπουδές

 

Χορός κλασικός και σύγχρονος

Το κάθε διδακτικό έτος περιλαμβάνει ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθήματα κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, τζάζ, αυτοσχεδιασμού και μουσικοκινητικής αγωγής.

Ερασιτεχνικά και προ-επαγγελματικά τμήματα

Η Σχολή Χορού έχει δύο τμήματα. Στο ερασιτεχνικό τμήμα, όπου μπορούν να φοιτήσουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά κι οι ενήλικες της Καλαμάτας (τμήματα γυμναστικής ενηλίκων) και το προ-επαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν χορό εντατικά προκειμένου να δώσουν εξετάσεις σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές της Ελλάδας ή του εξωτερικού (φυτώριο).
Προετοιμασία εξετάσεων Royal Academy of Dance
Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για εξετάσεις και πτυχία της Βασιλικής Ακαδημίας Xορού του Λονδίνου( R.A.D.).

Επιμορφωτικές δράσεις

Στη διάρκεια του έτους οργανώνονται επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονται τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους του χορού.

Ανοικτά Μαθήματα

Πραγματοποίηση «Ανοιχτών Μαθημάτων» για τους γονείς και το κοινό που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει δείγμα της δουλειάς μέσα στην τάξη και της προόδου των μαθητών της σχολής.

Πραγματοποιούνται, εσωτερικές εξετάσεις.

Μαθητικές παραστάσεις Χριστουγέννων και Καλοκαιρινές

Κάθε έτος, από την ίδρυσή της, έως σήμερα, η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας οργανώνει αδιαλείπτως μία μαθητική παράσταση τις ημέρες των Χριστουγέννων και μία καλοκαιρινή μαθητική παράσταση μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Ιστορικό μαθητικών παραστάσεων

Χριστουγέννων
23/12/2016: Παράσταση Χριστουγέννων της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο «Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες».

Καλοκαιρινές
28/6/2017 Τελική Παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Αμφιθέατρο του Κάστρου με τίτλο «Καλειδοσκόπιο». Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν χορογραφίες των ίδιων των παιδιών. Υπήρξε δε συμμετοχή για πρώτη επίσης φορά σε παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού του τμήματος των ενηλίκων.
28/6/2018 Τελική Παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Αμφιθέατρο του Κάστρου με τίτλο «Χόρεψα και κύλησα μέσα στο παραμύθι».

Οι εγγραφές του νέου έτους ξεκινούν τον μήνα Σεπτέμβρη.

Αποδίδονται εσωτερικές υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές της Σχολής, μετά από αξιολογήσεις της προόδου των μαθητών, πρόταση του συνόλου του καλλιτεχνικού προσωπικού της Σχολής και κατόπιν έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Σχολή Χορού στεγάζεται σε ένα όμορφο τριόροφο νεοκλασικό κτίριο, το Ζουμπούλειο Μέγαρο.
Το κτήριο ανακαινίστηκε με ιδιαίτερη φροντίδα, κι η σχολή είναι εξοπλισμένη με σύγχρονη και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Έχει τρεις αίθουσες διδασκαλίας με μπάρες, καθρέφτες, κουρτίνες, άπλετο φυσικό φωτισμό και πιάνο, ντουζιέρες, κουζίνα, γραφεία, δωμάτια φιλοξενίας.