ΔΡΑΣΗ ΚΔΑΠ: CYBERBULLYING

Στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (ή αλλιώς cyberbullying).
Τα παιδιά, μέσω τηλεδιάσκεψης, μίλησαν με την ψυχολόγο της γραμμής βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, Μαρία Δαρά, με την οποία ήρθαμε σε επαφή μέσω του safeinternet4kids.
Η Γραμμή Βοήθειας ‘help-line’ απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο κ.λπ).
Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τα παιδιά έμαθαν τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός, τις διάφορες μορφές που μπορεί να έχει, πως να προστατευτούν από αυτόν αλλά και τι να κάνουν αν πέσουν θύματα του.
Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής-ρομποτικής του κάθε ΚΔΑΠ για αυτά που έμαθαν και έφτιαξαν όλοι μαζί ένα quiz σχετικά με το cyberbullying.
Τώρα σας προκαλούν και εσάς να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας και να δείτε τελικά πόσα ξέρετε για το cyberbullying κάνοντας το quiz που ακολουθεί.

https://wordwall.net/el/embed/8f7942efa4c64525a7d6acaccff007fe?themeId=1&templateId=5&fontStackId=0