Δράση των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας με θέμα: «Γνωριμία με ένα διαφορετικό Σούπερ Ήρωα»

Στο πλαίσιο του προγράμματος της διαφορετικότητας τον μήνα Ιούνιο, τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποίησαν τη δράση με θέμα: «Γνωριμία με ένα διαφορετικό Σούπερ Ήρωα».
Η συγγραφέας, Χαρά Κουλοπούλου, επισκέφθηκε κάθε ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας ξεχωριστά για να παρουσιάσει το νέο παιδικό βιβλίο της «Η σύντομη ιστορία ενός Σούπερ ήρωα» με κεντρικό θέμα ένα μαθητή με αυτισμό, μαθαίνοντας στα παιδιά πώς είναι να βλέπει κανείς τον κόσμο διαφορετικά και να δίνει τις δικές του μάχες σιωπηλά, ζητώντας μόνο αγάπη και υποστήριξη. Πάντοτε ένα παραμύθι αποτελεί αφορμή για ψυχαγωγία, παιχνίδι, αλλά και συζήτηση, προβληματισμό, προσέγγιση δύσκολων εννοιών για τα παιδιά. Στα πλαίσια, λοιπόν, της δράσης, τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τη συγγραφέα πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες (συζήτηση, ζωγραφική, παιχνίδια μνήμης, κατασκευές, γραφοαποστολές, βιβλιοπαρουσίαση, κολάζ κ.ά.).

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
«Έχουμε μάθει να κοιτάμε τα παιδιά επιφανειακά. Δάσκαλοι, γονείς, βλέπουμε τα παιδιά βάζοντας ταμπέλες. Δεν έχουμε μάθει να κοιτάμε προσεκτικά. Να ψαχουλεύουμε και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Να σκύβουμε κοντά τους να μας ψιθυρίσουν για τους εχθρούς που πολεμάνε. Αντί να δίνουμε χρόνο, συγχώρεση, βοήθεια, γινόμαστε κι εμείς κακοί στις δικές τους ιστορίες. Το μυστικό για τους μεγάλους είναι να ακούς. Το μυστικό για τους μικρούς είναι να καταλαβαίνεις πόσο δυνατός είσαι και να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες όπως ένας Σούπερ ήρωας».