Αυλαία για τις 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Αυλαία χθες, Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, για τις 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας. Με το κοινό να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι διοργανωτές εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα για να συνεχίσουν πλέον με την προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση. Δέκα μέρες γεμάτες μουσική από καταξιωμένους μουσικούς του χώρου όπου μέσα από τις συναυλίες τους αλλά και τα μαθήματα που με αφοσίωση παρέδωσαν στους ενδιαφερόμενους, δημιούργησαν ατμόσφαιρα γιορτής.
Από το ρομαντικό κήπο του Μουσείου Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρίας Γ. Καρέλια, στη μυσταγωγική συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και τέλος στη σύγχρονη Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, οι μουσικές ημέρες κύλησαν εξαιρετικά με την εναλλαγή των χώρων και την παρουσία σπουδαίων μουσικών σ’ ένα μουσικό Φεστιβάλ αντάξιο αντίστοιχων του εξωτερικού.

Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε από τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, η οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο.
Διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλιακαι χορηγοί η Ισπανική Πρεσβεία και το InstitutoCervantes στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται επίσης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ».

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας είναι επιπλέον διακεκριμένες με την αναγνώριση ποιοτικών φεστιβάλ τέχνης EFFELABEL 2022-2023.