ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2019

14ΔΕΚ9:00 μμ10:50 πμ«DUO MELIS» Αλεξης Μουζουρακης και Susana Prieto.

Περισσότερα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας υποδέχεται το DUO MELIS για μια μοναδική συναυλία στην Καλαμάτα!

Το 9ο φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συνεχίζει δυναμικά και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στις 21:00, στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95) φιλοξενεί το σημαντικότερο κιθαριστικό ντουέτο στον κόσμο, το «DUO MELIS» που αποτελείται από τον Αλέξη Μουζουράκη και την Susana Prieto.

Μια μεγάλη στιγμή για την πόλη της Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Κιθάρας που είναι σε θέση να παρουσιάσουν τo καλύτερο ντουέτο κιθάρας στον κόσμο. Ο Αλέξης Μουζουράκης από την Ελλάδα και η Susana Prieto από την Ισπανία έχουν κατακτήσει Ά Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχουν παίξει στις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο και έχουν συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες όπως Berliner Symphoniker, Neubrandenburger Philharmonie,  Bayerische Kammerphilharmonie,  Radio Orchestra of Bucharest και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Leo Brouwer.  Θα μας ταξιδέψουν με έργα A.Piazzolla, J.Rodrigo, A.D.Lhoyer, D.Scarlatti, E.Granados, A.E.Ginastera.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσετε από κοντά ένα ρεσιτάλ που ξεσηκώνει ενθουσιώδη σχόλια σε όλο τον κόσμο!

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

(Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο) Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται για ένατη χρονιά φέτος, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών που διαρκούν από τον Νοέμβριο 2019 έως και τον Απρίλιο 2020 με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες της κιθάρας – και όχι μόνο- από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Πραγματοποιείται προς τιμήν του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, του Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

Πρόγραμμα συναυλίας:

  1. RODRIGO (1901-1999)
Tonadilla
ANTOINE DE LHOYER (1768-1840)
Duo N° 3. Op. 31
I.Allegro
  1. Romance
III. Rondo
  1. PIAZZOLLA (1921-1992)
Tango Suite: Allegro PAUSE
  1. SCARLATTI (1685-1757)
Sonata K 204 a *
Sonata K 9, L 413 *
Sonata K 18 *
ENRIQUE GRANADOS (1867-1916)
Valses Poéticos*
  1. E. GINASTERA (1916-1983)
Danzas argentinas*
  1. Danza del viejo boyero
  1. Danza de la moza dolosa
III. Danza del gaucho matrero  

Ώρα

(ΣΑΒΒΑΤΟ) 9:00 μμ - 10:50 πμ

Τοποθεσία

Αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος»

Αριστομένους 95, Καλαμάτα

Διοργανωτής

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας - Σύλλογος ΤΕΡΨΙΣ (Σύλλογος Γονέων & Φίλων των Σχολών της ΦΑΡΙΣ) Σε συνεργασία με την Κ.Ε ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

X