ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, 2020

26ΙΑΝ10:30 πμ5:30 μμΤΑΙ ΤΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙ ΓΚΟΝΓΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΞΙΦΑΡΑ

Περισσότερα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Δυο εργαστήρια, ένα για αρχάριους και ένα για προχωρημένους, με σκοπό την καλλιέργεια της ηρεμίας, της γαλήνης και της επαφής με τον εαυτό μας και τον κόσμο..

10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ. ΑΡΧΑΡΙΟΙ
3:00 μ.μ. - 5:30 μ.μ. ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟI

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
«ΦΑΡΙΣ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Αναγνωσταρά & Π. Καίσαρη 6, 24100 Καλαμάτα τ: 2721083086- 90886 / f: 2721026966
e-mail: dance@kalamatafaris.gr

Το Τάι Τσι Τσουάν είναι μια αρχαία κινεζική πολεμική τέχνη που στις μέρες μας εξασκείται σαν ένα πλήρες σύστημα ήπιας σωματικής άσκησης, με σκοπό την επίτευξη μιας αίσθησης ευεξίας, ζωντάνιας, ήρεμης εγρήγορσης και βελτιωμένης υγείας. Γιατί Τάι Τσι:

Είναι πολλά τα οφέλη που, μέσα από σύγχρονες μελέτες, έχει εξακριβωθεί πως προσφέρει το Ταί Τσι Βελτιωμένη αίσθηση του χώρου, της ισορροπίας, της δύναμης, της ελαστικότητας και της συναρμογής. Αύξηση ενεργητικότητας και αντοχής

Καλύτερη στάση σώματος (ορθοσωμία), που μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη φθορά μυών και αρθρώσεων και ελαχιστοποίηση πόνων μέσης.

Καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και μείωση της πίεσης του αίματος.
Ωφέλιμη επίδραση στην υγεία των οστών, αύξηση οστικής πυκνότητας.
Μείωση του στρες. Ισχυρή επίδραση στη χαλάρωση και τη συγκέντρωση.
Μεγαλύτερη αυτεπάρκεια. (εμπιστοσύνη στην ικανότητα εκτέλεσης ενός καθήκοντος) Μείωση άγχους και κατάθλιψης καθώς και βελτίωση της συνολικής διάθεσης τόσο σε υγιείς όσο και σε χρόνια πάσχοντες.
Οφέλη σε γνωσιακές λειτουργίες, σφαιρική γνωστική ικανότητα, προσοχή, μάθηση, μνήμη, γλώσσα κλπ.
Βελτίωση ικανότητας συγκέντρωσης και ενασχόλησης με πολλαπλά αντικείμενα. Αυξάνει την επικέντρωση και την ηρεμία κάνοντάς μας λιγότερο υποκείμενους σε εξωτερικές αποσπάσεις.
Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ανακήρυξε το Τάι Τσι ως την καλύτερη άσκηση για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου. Πάνω απ’ όλα όμως προσφέρει, μέσα από την κίνηση και το σώμα, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας τόσο με τους συνανθρώπους μας όσο και με τη φύση. Το Τάι Τσι μας παρέχει τη δυνατότητα να συναντήσουμε με αφορμή την κίνηση, βαθύτερες ποιότητες που σχετίζονται μαζί της. Γαλήνη, σιωπή, ευγνωμοσύνη, χαρά, πληρότητα είναι κάποιες από αυτές.
Το Τάι Τσι είναι ένας δρόμος, μια τέχνη που μας βοηθά να κάνουμε τη ζωή μας εργάσιμη, καλύτερη και πιο φωτεινή. Όλοι μπορούν να ωφεληθούν αρκεί να δώσουν το χρόνο και να επωμιστούν τον ελάχιστο κόπο ώσπου να το γνωρίσουν αρκετά.

Ώρα

(ΚΥΡΙΑΚΗ) 10:30 πμ - 5:30 μμ

Τοποθεσία

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΠΑΝ ΚΑΙΣΑΡΗ 6 &ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ

Διοργανωτής

Κ.Ε ΦΑΡΙΣ _ Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας

X