ΜΑΪΟΣ, 2021

09ΜΑΪ6:00 μμΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ Β. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ASTOR PIAZZOLLA

Περισσότερα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Tην Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 18:00, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επανέρχεται με δύο διαφορετικές δράσεις στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα εκατό χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου Αργεντινού συνθέτη Astor Piazzolla. Δράσεις, που πραγματικά για τις περιορισμένη κοινωνική ζωή που βιώνουμε εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, μας δίνουν την ευκαιρία να ‘’ταξιδέψουμε’’, έστω και νοερά.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ  παρουσιάζεται μια διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας συνομιλούν με τον Κριτικό και Ιστορικό Μουσικής Γιώργο Β. Μονεμβασίτη για την ξεχωριστή προσωπικότητα του συνθέτη Astor Piazzolla». Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που το Φεστιβάλ φιλοξενεί έναν σπουδαίο άνθρωπο της τέχνης και του πολιτισμού, τον Γιώργο Β. Μονεμβασίτη.

https://vimeo.com/545868598Στην συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε  το 7ο βίντεο των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας που ανεβαίνει στην πλατφόρμα vimeo. Το ντουέτο Αμβροσία Ματσούκα & Μαρία Μάρκοβα παρουσιάζουν το έργο "Primavera Porteña" ή (σε ελεύθερη μετάφραση) την άνοιξη των κατοίκων του Buenos Aires, σε μεταγραφή για δύο κιθάρες.

https://vimeo.com/545945690Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βίκη Βασιλειάδη (Τάξη Φλάουτου) & Αντώνης Κουφουδάκης (Τάξη Κιθάρας)
Επιμέλεια κειμένων: Παναγιώτα Ηλιοπούλου
Ηχοληψία, Βίντεο & Μοντάζ: Αλέξανδρος Μπεκ

Ώρα

(ΚΥΡΙΑΚΗ) 6:00 μμ

Διοργανωτής

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

X