ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2019

07ΔΕΚ8:30 μμΟΙ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΟΓΙΑΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ "SARK TRIO"

Περισσότερα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο κύκλος "Μουσικές του Κόσμου" αφήνει πίσω του τον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα και μεταφέρεται στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου παρουσιάζοντας την λόγια Οθωμανική μουσική του 19ου και 20ου αιώνα.

Το "Sark trio" θα αποδώσει συνθετικές εκδοχές, οι οποίες ακολουθούν τη φωνητική φόρμα Şarkı. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν έργα συνθετών, όπως των İsmail Dede Efendi, Yusuf Efendi, Civan Ağa, Marko Çolakoğlu, Aleko Bacanos, İbrahim Efendi, καθώς και αντίστοιχες συνθέσεις στη φόρμα Şarkı του Νίκου Ανδρίκου, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία δισκογραφική του δουλειά SEDEF (KALAN MÜZİK).

Το "Sark trio" αποτελείται από τον Νίκο Ανδρίκο (τραγούδι), Ταξιάρχη Γεωργούλη (ούτι) και Γιάννη Πούλιο (Βιολί) γενική είσοδος 5 ευρώ Ο κύκλος "Μουσικές του Κόσμου" διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να "αγκαλιάσει" όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Τζαζ και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική.
Ο λόγος υπήρξε η αφορμή για την μουσική από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Η μουσική γεννήθηκε από τον λόγο και συμπορεύτηκε κατά την διάρκεια όλων των εποχών άλλοτε συνοδευτικά, άλλοτε αντιστικτικά και ενίοτε εναντιωματικά χρωματίζοντας τις κρυφές έννοιες, εικόνες και στιγμές που αποτυπώνει ο λόγος. Η μουσική έφτιαξε τον χώρο, τον χρόνο και το περιβάλλον που απογείωσε τον λόγο δημιουργώντας μια νέα διάσταση...
"Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος.." γράφει ο Γιώργος Σαραντάρης στο ποίημά του "Μέσα στη μουσική"

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου [gallery size="large" columns="1" ids="2624,2623"]

Ώρα

(ΣΑΒΒΑΤΟ) 8:30 μμ

Τοποθεσία

Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Υπαπαντής 23, Καλαμάτα 241 00

Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής ΚαλαμάταςΥπαπαντής 23, Καλαμάτα 241 00

X