Αποτελέσματα 9ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας

Αποτελέσματα 9ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης»

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 9ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης». Οι 35 συμμετέχοντες απ’ όλη την Ελλάδα τίμησαν  με την παρουσία τους το θεσμό. Η συνέπεια και η δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα έχουν ανάγει το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας σε ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ Κιθάρας της χώρας και η αναγνωρισιμότητά  του προσελκύει σπουδαίους κιθαριστές.

Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι στην κατηγορία άνευ ορίου ηλικίας, όλοι οι συμμετέχοντες που ήρθαν στην Καλαμάτα να διαγωνιστούν έχουν κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε αντίστοιχους εγχώριους  αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας! Κάθε χρόνο το επίπεδο ανεβαίνει και τελικά όλη αυτή η ζύμωση επιστρέφει ατόφια στην τάξη κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας που μετρά πλέον πλήθος ταλαντούχων κιθαριστών με  υψηλό επίπεδο! Δυστυχώς, φέτος το κοινό δεν είχε την δυνατότητα να δώσει το παρόν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή μιας και τα μέτρα πρόληψης για  τον κορωνοϊό επέβαλαν  την διεξαγωγή μιας κλειστής για το ευρύ κοινό διαδικασίας.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο το απόγευμα, 4 Ιουλίου 2020, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, διαγωνίστηκαν στην Παιδική Κατηγορία όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 παίζοντας το υποχρεωτικό έργο «Aller – Retour»  του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Το επίπεδο ήταν εξαιρετικό και η επιτροπή (ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Κοτσιώλης ΜΕΛΗ: Μαρία ΚολόζουΚώστας ΤοσίδηςΚώστας Ηλιάδης) αποφάσισε για τα Βραβεία και τους Επαίνους ως εξής:

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργία –Χριστίνα Γκλεγκλέ       Α΄ Bραβείο

Κωνσταντίνα Κορομηλά               Β΄ Bραβείο,

Ιωάννα Αγγελή                               Γ΄ Βραβείο

Κωνσταντίνος Καραπατάκης       Α΄ Έπαινος

Κωνσταντίνος Μπαζιώτης            Β΄ Έπαινος

Γιώργος Σταματελόπουλος          Γ΄ Έπαινος

Ανδρέας Σολδάτος                Βραβείο καλύτερης εκτέλεσης του Υποχρεωτικού Έργου

Την επόμενη μέρα το πρωί, Κυριακή 5 Ιουλίου 2020,  έλαβε χώρα ο διαγωνισμός της Εφηβικής  Κατηγορίας. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και υψηλό επίπεδο. Στην Εφηβική Κατηγορία διαγωνίστηκαν  όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η  Ιανουαρίου του 2004 παίζοντας το  υποχρεωτικό έργο  «Αροάνια» του Θεόδωρου Παναγόπουλου και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Η επιτροπή (ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Κοτσιώλης ΜΕΛΗ: Μαρία ΚολόζουΚώστας ΤοσίδηςΚώστας Ηλιάδης) αποφάσισε για τα Βραβεία και τους Επαίνους ως εξής:

ΕΦΗΒΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσόστομος Τζεβελέκος        Α’ Βραβείο,

Ιάσων Γεωργιόπουλος              Β΄ Βραβείο

&   Βραβείο καλύτερης εκτέλεσης του Υποχρεωτικού Έργου

Ερρικέτη Παναγιωτοπούλου    Γ’ Βραβείο

Νεβέννη Σιάκου                          Α΄  Έπαινος

Χαράλαμπος Κουσούλης          Β΄ Έπαινος

Αντόνιο Ιζέτ Μπάσο                   Γ΄ Έπαινος

Την ίδια μέρα το απόγευμα  ολοκληρώθηκε ο 9ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» με την κατηγορία άνευ ορίου ηλικίας.  Το σύνολο των διαγωνιζομένων στις τρεις κατηγορίες έφθασε τις 35 συμμετοχές, αριθμός ρεκόρ για το Φεστιβάλ. Και σε αυτή την κατηγορία το  επίπεδο ήταν εξαιρετικό. Η επιτροπή (ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Κοτσιώλης ΜΕΛΗ: Μαρία Κολόζου, Κώστας ΤοσίδηςΚώστας Ηλιάδης) αποφάσισε για τα Βραβεία και τους Επαίνους ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ  

Κωνσταντίνος Παλαιογιάννης      Α’ Βραβείο

Αθανάσιος Κατσίκης                       Β’  Βραβείο

Νικόλαος  Σιψάς                              Β’ Βραβείο

Ορέστης Μπακαστάθης                 Γ΄ Βραβείο

Βασίλης Πούλιος                             Γ΄ Βραβείο

Μετά από κάθε κατηγορία  ακολουθούσε η συνεδρίαση της επιτροπής και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την τελετή απονομής των βραβείων,  των επαίνων και των αναμνηστικών διπλωμάτων.

Ως Α΄ Βραβείο στην Παιδική Κατηγορία δόθηκε μία  κιθάρα ΑDMIRA μοντέλο Jouanita με την θήκη της, συνολικής αξίας 290 ευρώ, προσφορά του μουσικού οίκου Παπαγρηγορίου– Νάκας. Ως Α΄ Βραβείο στην Εφηβική Κατηγορία δόθηκε  μία κιθάρα ALMANSA μοντέλο 401 με την θήκη της, συνολικής αξίας 420 ευρώ, επίσης προσφορά του μουσικού οίκου Παπαγρηγορίου – Νάκας. Ως Α΄ Βραβείο στην κατηγορία άνευ ορίου ηλικίας  δόθηκε  μια κιθάρα του Έλληνα κατασκευαστή Βασίλη Συγλέτου, αξίας 4.000 ευρώ (Χειροποίητη κλασσική κιθάρα με καπάκι από κέδρο και πλάτη από ινδικό παλίσανδρο) καθώς και συμμετοχή σε συναυλία του 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.  Τα Β΄ (120 ευρώ δωροεπιταγή) και Γ΄ (80 ευρώ δωροεπιταγή) βραβεία που δόθηκαν και στις τρεις κατηγορίες  αποτελούν προσφορά του Συλλόγου «Τέρψις» ( Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ).

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο Διαγωνισμός Κιθάρας διοργανώνονται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή κιθάρας Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Πρόεδρος της Επιτροπής του Διαγωνισμού όπως κάθε χρόνο ήταν ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Κώστας Κοτσιώλης και μέλη οι Κώστας ΤοσίδηςΚώστας Ηλιάδης και Μαρία Κολόζου.