Τριήμερο εκδηλώσεων από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ως εξής:

Την Παρασκευή 25 Μαΐου και στο πλαίσιο της 7ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας, μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα «ποτίσουν» με μουσική το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων από τις 18:00 ως τις 21:00. Κιθάρες, φλάουτα, αρμόνια, βιολοντσέλα, φλάουτα με ράμφος, φαγκότα, κλαρινέτα και μικρά σύνολα θα ξεναγήσουν το κοινό στο μαγικό κόσμο της μουσικής ανάμεσα στα δέντρα και στα τραίνα!
Το Σάββατο 26 Μαΐου, στο πλαίσιο της ίδιας Έκθεσης, η μικρή Ορχήστρα και η μικρή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα κρατήσουν συντροφιά στο κοινό από τις 20:00 ως τις 21:00. Την ίδια μέρα και στις 21:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η Χριστίνα Ματσατσίνη-Υφαντή (κρουστά) και ο Χρήστος Σακελλαρίδης (πιάνο) θα μυήσουν τους φιλόμουσους στον «πρωτόγονο» μα και «εντυπωσιακό» κόσμο των κρουστών.
Τέλος, την Κυριακή 27 Μαΐου, η «Άνοιξη των Πλήκτρων» ολοκληρώνεται, με μια «πανηγυρική» συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρα 21:00. Είναι μια συναυλία αφιερωμένη στη Νέλλη Σεμιτέκολο, όπου φίλοι, συνεργάτες και πρώην μαθητές της θα της «διηγηθούν» μικρές ιστορίες, με τον τρόπο που μόνο η τέχνη της μουσικής γνωρίζει καλά. Δεκαπέντε μουσικοί, με 15 διαφορετικά έργα που «περιγράφουν» τη μουσική δημιουργία από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα προσφέρουν μια μοναδική συναυλία, που θα έχει στο επίκεντρο την αγάπη, την εκτίμηση, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς τη Νέλλη!
Η είσοδος είναι ελεύθερη.