Το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσίασε ένα ευχάριστο μουσικό διήμερο στις 14 και 15 Μαΐου στο αμφιθέατρο «Θ.Αγγελόπουλος».

Ένα διήμερο με ρεσιτάλ κιθάρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι του Φεστιβάλ όπου τα ακούσματα των ήχων της κιθάρας των διακεκριμένων σολίστ Μαρίας Κολόζου και Δημήτρη Κοτρωνάκη έδωσαν άλλο τόνο στο πάντα δραστήριο Φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων αυτή τη φορά δόθηκαν και οι βεβαιώσεις στα παιδιά που παρακολούθησαν τα σεμινάρια, ενώ έγινε και η παρουσίαση του συγγράμματος του διδάκτορα μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και σολίστ κιθάρας, Ιωάννη Ανδρόνογλου, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση των Ελλήνων κιθαριστών συνθετών με την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί μέχρι τον Ιούλιο 2022, θα παρουσιάζονται σε τρεις υπέροχους πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας: στο Αμφιθἐατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.