‘’Οι δραστηριότητες των κδαπ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε.Φάρις για τον μήνα Νοέμβριο’’.

Οι δράσεις μας, για τον μήνα Νοέμβριο ξεκίνησαν με το θέμα του Εργαστηρίου Φυσικής Αγωγής «Οι ευεγερτικές ιδιότητες της υγιεινής διατροφής». Τα ΚΔΑΠάκια μας αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, έπειτα μέσα από ζωγραφιές και παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα και καθοδηγούμενα από τους εκπαιδευτικούς μας έμαθαν από πολύ νεαρή ηλικία ότι η καλή διατροφή είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγιεινής μας ζωής.


Στη συνέχεια, κυρίαρχη θεματική ενότητα για τους μικρούς φίλους των κδαπ για τον μήνα Νοέμβριο ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου.
Το Εργαστήρι Πληροφορικής και Ρομποτικής υλοποίησε το project “Εδώ Πολυτεχνείο”. Οι μικροί μας φίλοι αφού ενημερώθηκαν για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ενεργοποίησαν τη φαντασία τους και μέσω της ρομποτικής αναπαράστησαν με τον δικό τους τρόπο τα συμβάντα του 1973.
Σκοπός του project ήταν να ενημερώσει τα παιδιά για την ιστορία του Πολυτεχνείου, να αναδείξει τα αποτελέσματα των πρακτικών βίας των πολέμων, να παρουσιάσει τη διαμαρτυρία των “άοπλων” φοιτητών και τη σημαντικότητα της ενότητας μεταξύ των ανθρώπων.

 

 

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις του Νοεμβρίου  ήταν αυτή με θέμα «Οικογένεια και Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση». Το οικογενειακό πλαίσιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην έμμεση σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από μία διαφορετική οικογένεια από την δική τους την οποία αποτύπωσαν με ζωγραφιές τα παιδιά θα προετοιμαστούν για την εφηβεία ώστε να αποδεχθούν τις αλλαγές που θα συμβούν στο σώμα τους, να κατανοήσουν τη συσχέτιση της σεξουαλικής ζωής με τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις και να αποβάλλουν τους φόβους, το άγχος, τις ντροπές, τις ενοχές και τις ανησυχίες τους όσον αφορά την ερωτική λειτουργία και τη μετέπειτα σεξουαλική τους ζωή.