Ξενάγηση και συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 3ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας στη δημοτική πινακοθήκη <<Α. Τάσσος>>.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Α. ΤΑΣΣΟΣ»

Την Δευτέρα 7 Ιουνίου επισκέφθηκε την Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας <<Α.Τάσσος>> η τρίτη τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους κο Μπάμπη Χαραλαμπόπουλο και κο Ξενοφώντα Παπαδόπουλο.
Τα παιδιά με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έκαναν τα πρώτα βήματα στον κόσμο των εικαστικών τεχνών.Ο Διευθυντή του Εικαστικού τομέα της Κ.Ε. Φάρις κος Παναγιώτης Λαμπρινίδης, τα ξενάγησε στο χώρο της πινακοθήκης και τους μίλησε για κάθε έργο που εκτίθεται στο χώρο της .
Εντρύφησαν στον κόσμο της ζωγραφικής, της χαρακτικής, της γλυπτικής του κολάζ .
Στη συνέχεια συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργώντας τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τα έργα της πινακοθήκης.
Η ξενάγηση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έγινε με τα συνιστώμενα υγειονομικά μέτρα.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» φιλοξένει έναν πολύτιμο θησαυρό της εικαστικής νεοελληνικής τέχνης με πάνω από 500 έργα στην μόνιμη συλλογή της και αποτελεί ιδανικό προορισμό για επισκέψεις φιλότεχνων αλλά και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα.

Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα και Τρίτη 10:00-13:00
Παπάζογλου 5, ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24 100
Τηλ. 2721088991 – 2721028864 – 2721360611 , e-mail: box5@otenet.gr