Ξεκινά την Παρασκευή το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ»

Το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ» ξεκινά!!!

Αρχή του παραμυθιού και καλησπέρα της αφεντιάς σας!

Την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το Φεστιβάλ ξεκινά με μια αφήγηση για ενήλικο κοινό και εφήβους από 11 χρονών και πάνω με τίτλο “Κι αν έχει η αγάπη βάσανα, έχει και νοστιμάδα”. Με την Νάγια Οικονομοπούλου και την μουσική συντροφιά της Μαρίας Γεωργοπούλου.

Παραμύθια της προφορικής παράδοσης για την αγάπη και τα βάσανά της, τους πόνους της και την χαρά της.
Παραμύθια για κόρες που ψάξαν και την βρήκαν,
η μια την βρήκε με σιωπή, η άλλη με τραγούδια,
κι άλλη μόνη την κέντησε, με τρεις χρυσές κλωστίτσες.
Κι αν έχει η αγάπη πείσματα, παράπονα και πόνους,
Τα παραμύθια τους καημούς θε να τους γειάνουν όλους.

Γενική είσοδος 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων την Παρασκευή από τις 17:00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας!

σας περιμένουμε!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, την Μαρία Παναγιωτοπούλου που με τις λαϊκές της δημιουργίες αγκαλιάζει την φωλιά των παραμυθιών και συντροφεύει τους παραμυθάδες και τις ιστορίες τους
καθώς και τους ευγενικούς χορηγούς μας:
Το Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης παιδιών “Παράθυρο στον Ήλιο”
Το Κέντρο εκπαίδευσης “Brainobrain” Καλαμάτας
Τον Χώρο δημιουργίας και έκφρασης “Φτου και Βγαίνω” και
τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά
Η Νάγια Οικονομοπούλου αποφοίτησε από τον διετή κύκλο εκπαίδευσης της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και έχει μαθητεύσει δίπλα σε σημαντικούς αφηγητές όπως η Αγνή Στρουμπούλη, η Λίλη Λαμπρέλη, ο Στέλιος Πελασγός , ο Henri Gougaud, ο Jihad Darwiche κ.α. Από το 2012 αφηγείται σε ενήλικο και παιδικό κοινό σε μικρές θεατρικές σκηνές, μουσεία, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού, σχολεία και φεστιβάλ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Αφηγητών – Ιστορητών Ελλάδος (Σ.ΕΠ.Α.Ι.Ε.). Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ( Αθήνα, Κιάτο, Ναύπλιο, Βέροια, Τρίκαλα, Λέσβο, Χίο, Αίγιο κ.α.).

Η Μαρία Γεωργοπούλου είναι καθηγήτρια κλασικής κιθάρας, μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτρια. Εργάζεται στους τομείς της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης ως Συντονίστρια μουσικοκινητικών παιχνιδιών. Επίσης, ασχολείται με την σύνθεση τραγουδιών και πρωτότυπης μουσικής στο πλαίσιο διαδραστικών βιβλιοπαρουσιάσεων και παιδαγωγικών παιχνιδιών βιωματικού χαρακτήρα για νήπια από 6 μηνών και για παιδιά, με στόχο την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και την επαφή τους με τους μαγικούς κόσμους των λαϊκών παραμυθιών και των λογοτεχνικών ιστοριών.