Μια ξεχωριστή επετειακή συναυλία για την ημέρα της Γυναίκας από το Φωνητικό Σύνολο Μελίφωνο

Το Φωνητικό Σύνολο Μελίφωνο γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από τη σύστασή του και το γιορτάζει με μία ξεχωριστή επετειακή συναυλία, την ημέρα της Γυναίκας,
8 Μαρτίου 2023, στις 20.30 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
«Έχοντας ιδρυθεί το Φεβρουάριο του 2013 ως ένα Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο, θεωρήσαμε πολύ ταιριαστό να γιορτάσουμε την πρώτη μας δεκαετία με μία συναυλία αφιερωμένη στη γυναίκα.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, το Μελίφωνο χαίρει της υποστήριξης και αγάπης του κόσμου της Καλαμάτας και όχι μόνο και η συναυλία αυτή είναι φόρος τιμής σε όλους εσάς που μας υποστηρίζετε και μας παρακολουθείτε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στις αμέτρητες γυναίκες που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην κοινωνία και τον πολιτισμό.
Η συναυλία περιλαμβάνει μία ποικιλία έργων ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική, αρμονία, εορτασμό, αλλά και τροφή για σκέψη.
Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την υποστήριξη της συμμετοχής του Μελιφώνου στον 2ο Διεθνή διαγωνισμό και φεστιβάλ χορωδιών Vox Lucensis, όπου θα εκπροσωπήσει την Καλαμάτα, αλλά και την Ελλάδα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας και όλους εσάς που στέκεστε δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια.
Σας περιμένουμε με χαρά για να γιορτάσουμε μαζί».
Φιλική συμμετοχή:
Πιάνο: Λουκάς Γεώργας
Κρουστά: Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου
Κιθάρα: Δημήτρης Λιακόπουλος Salazar
Απαγγελία: Μαρία Κρασοπούλου
Χορωδία του 12ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας με υπεύθυνη την Ελένη Λούρα.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ / ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών
Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Μεγάλοι χορηγοί:
Εμπορικό επιμελητήριο Μεσσηνίας
Ιατρικός σύλλογος Μεσσηνίας
Λουΐζα Αναστοπούλου

Χορηγοί:

Vista Marina
Λιλιπούπολη
Μαύρου-Μπουζιάνης, Φαρμακεία
Λυμπερόπουλος, Βιβλιοπωλείο
Δούσης Κωνσταντίνος, Μάρμαρα
Καράμπελας Νικόλαος, Φαρμακείο
Aluminco
Astir winery-Οινομεσσηνιακή
Κέντρο διατροφολογίας-Αλεξόπουλος Παναγιώτης & Λιακοπούλου Ασημίνα
Κάρτσωνα, Κομμωτήριο
Iskios επαγγελματικές ομπρέλες
Σταματελόπουλος Δημήτρης

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ Καλαμάτας

Φωτογραφία αφίσας/προγράμματος: Νίκη Γρηγοροπούλου/Hersin means made by hand
Νωπογραφίες: Μαρία Παναγιωτοπούλου
Ηχοληψία-φωτισμοί: Αλέξανδρος Μπεκ
Γραφιστικά: Ηρώ Αναγνωσταρά
Εκτυπώσεις: Γ. Δικαίος Ο.Ε.

Λίγα λόγια για το σύνολο
Το «Μελίφωνο» είναι ένα γυναικείο φωνητικό σύνολο που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Αποτελείται από περίπου 25 χορωδούς και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου. Το «Μελίφωνο» φιλοξενείται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με το οποίο έχει μια γόνιμη συνεργασία συμμετέχοντας σε πολλές από τις εκδηλώσεις του. Εξαιρετική στιγμή συνεργασίας ήταν η συμμετοχή του «Μελίφωνου» στην παράσταση του μουσικού παραμυθιού «Πετρόσουπα» -ένα έργο για ορχήστρα, χορωδία, αφηγητή και χορευτές- σε μουσική Στάθη Γυφτάκη και κείμενα Λίλλυς Τριαντάρη. Το έργο παρουσιάστηκε σε δύο παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο του 2014, καθώς και στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τον Ιούλιο του 2014.
Το Μελίφωνο έχει λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς και Φεστιβάλ Χορωδιών, με αποκορύφωμα τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, το Σεπτέμβριο του 2022, όποτε και ανακηρύχτηκε νικητής στην κατηγορία του, αποσπώντας χρυσό δίπλωμα επιπέδου 2 και ειδικό βραβείο για τη μαέστρο Αθανασία Κυριακίδου για το πιο πολύχρωμο και ποικιλόμορφο διαγωνιστικό πρόγραμμα!
Το σύνολο διευθύνει η μαέστρος Αθανασία Κυριακίδου.
Βοηθός Μαέστρου είναι η Κατερίνα Παλαιολόγου.
Μέλη χορωδίας: Κατερίνα Παλαιολόγου / Βίκη Βασιλειάδη / Γεωργία Κοτσίμπα / Ελένη Γκίνη / Ελένη Λούρα / Μάρτζυ Μιχαήλ / Σοφία Κατσουλέα / Φωτεινή Αράπη / Βασιλική Αλεξανδράτου / Μαρία Λεχαρέα / Βούλα Μαυρέα / Νίκη Γρηγοροπούλου / Ζωή Κλείδωνα / Γεωργία Τσόμπου / Φωτεινή Κατσαμπάνη / Βασιλική Μουλουχάκου / Σταυρούλα Δαμήλου / Κατεριλένα Σταματελοπούλου / Λένα Αγγελέτου / Τώνια Δικαίου / Ελένη Περτσελάκη / Μαρία Τσερπέ