Η Ορχήστρα Πνευστών από την Αυστρία στο Κάστρο

Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του «Μικρού Πρίγκιπα» που μάγεψε το πολυπληθές κοινό στο Κάστρο της Καλαμάτας, μια ακόμα πρό(σ)κληση από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας!!!!
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» (“International Kalamata Music Days”)  που διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση  ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία (Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2018), φιλοξενούμε την Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών “Danubia Symphonic Winds” για μια εβδομάδα στην Καλαμάτα όπου θα συνεργαστεί με μαθητές και απόφοιτους του Δημοτικού Ωδείου καθώς και με το Γυναικείο και Νεανικό Φωνητικό σύνολο Μελίφωνο.
Την Κυριακή 8 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου, στις 21:00, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα από Αυστριακούς και Έλληνες συνθέτες (μεταξύ άλλων  έργα  Johann  Strauß -σε μεταγραφή  Andrea Simbeni, Νίκου Σκαλκώτα, Στάθη Γυφτάκη,  Τσιγγάνικους χορούς καθώς και το εντυπωσιακό έργο του Erice Whitacre “Godzilla eats Las Vegas” )
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
«Danubia Symphonic Winds (DSW)»
Η Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών «Danubia Symphonic Winds (DSW)» αποτελεί ένα πρόγραμμα συνεργασίας των μουσικών σχολείων του Klosterneuburg, της περιφέρειας Wagram, του Sieghartskirchen, του Traismauer και του Tulln, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της «δικτύωσης μουσικών σχολείων και συνεργασίας σε μικρότερες περιφέρειες».
Σκοπός της συνεργασίας αυτών των πέντε μουσικών σχολείων είναι να δοθεί η δυνατότητα σε νέους, αφοσιωμένους στο αντικείμενό τους μουσικούς να βιώσουν ως μέλη μιας μεγάλης ορχήστρας πολύ ξεχωριστά έργα συμφωνικής μουσικής για πνευστά και να τα παρουσιάσουν με την υψηλότερη δυνατή απόδοση κατά τη διάρκεια συναυλιών στην περιοχή τους και όχι μόνο. Μέχρι τώρα η ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες το 2016 και το 2017 σε Niederösterreich και Oberösterreich.
Συμμετέχοντα σχολεία μουσικής: Klosterneuburg (Διευθ.: Ariadne Basili), περιφέρεια Wagram (Διευθ. Markus Holzer), Sieghartskirchen (Διευθ. Andreas Simbeni), Traismauer (Διευθ. Andreas Rauscher) και Tulln (Διευθ. Karl Hemmelmayer).
Η ορχήστρα που αποτελείται από 41 νέες και νέους (15 έως 24 ετών) μουσικούς από την παραδουνάβια περιοχή της Κάτω Αυστρίας.
Ο Διευθυντής της Ορχήστρας είναι  ο Andreas   Simbeni.
Ο  Andreas Simbeni σπούδασε κόρνο, διδασκαλία μουσικών οργάνων, διεύθυνση ορχήστρας πνευστών, ενορχήστρωση και σύνθεση σε Graz, Wien, Linz και Bolzano. Από το 2004 διδάσκει διεύθυνση μουσικών συνόλων / ορχήστρας πνευστών (ΕΕΤ) στη Μουσική Σχολή της Oberösterreich και είναι Διευθυντής του περιφερειακού μουσικού σχολείου του Sieghartskirchen. Με την Ορχήστρα Νέων και τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών του Sieghartskirchen κατέκτησε κορυφαίες θέσεις σε αυστριακούς διαγωνισμούς για ορχήστρες πνευστών που απαρτίζονται από νέες και νέους μουσικούς.Στο διάστημα μεταξύ 2011 και 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο του Bozen στην τάξη του καθηγητή Thomas Doss. Από το 2012 είναι Διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών Βιέννης.