“Η Καλαμάτα στέλνει το δικό της μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο! “

Με αφορμή τον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις, πραγματοποίησαν δράσεις με στόχο τη συμπαράστασή τους στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και κυρίως στα παιδιά, που βιώνουν σήμερα καταστάσεις πολέμου.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ειρήνη και τον πόλεμο τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις,αξιοποίησαν διδακτικές πρακτικές, κατάλληλες για την κάθε ηλικία και διερεύνησαν την έννοια του πολέμου. Επίσης, ανέδειξαν την ανάγκη για ειρήνη και έδωσαν αφορμές για προβληματισμό σε σχέση με τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει ο πόλεμος στους ανθρώπους, την οικονομία, την πρόοδο και τον πολιτισμό (απώλεια ανθρώπινων ζωών, καταστροφή πόλεων, υποδομών, μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς κ.ά.).
Τέλος, οι μικροί μας φίλοι δημιούργησαν αφίσες και κατασκευές με φιλειρηνικά μηνύματα αναδεικνύοντας το πανανθρώπινο αγαθό της ειρήνης μέσα από τη μορφή ενός ψηφιακού βιβλίου.
1. https://online.fliphtml5.com/vjdmc/zccq/#p=1
Τέλος, τα σώματά τους έγιναν μια φωνή μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης με την ελπίδα να ταξιδέψει σ’ όλο τον κόσμο.
2. https://www.youtube.com/watch?v=ft22NqRTfyU&ab_channel=%CE%9A%CE%94%CE%91%CE%A0%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82

Ευχαριστούμε θερμά τον εκπαιδευτικό των ΚΔΑΠ μας κ. Κωνσταντίνο Μανιάτη για την λήψη, δημιουργία και επεξεργασία του βίντεο.