Η Άνοιξη των πλήκτρων συνεχίζει το ταξίδι της, την Κυριακή 29 Μαΐου.

Η Άνοιξη των πλήκτρων συνεχίζει το ταξίδι της, την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 20:30, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με έναν ιδιαίτερο προσκεκλημένο!

Ο Δρ Γιάννης Μωραΐτης, μουσικολόγος, τσεμπαλίστας και ερευνητής θα μας ξεναγήσει στον πολύχρωμο κόσμο των παλαιών πληκτροφόρων οργάνων και στην ιστορικά τεκμηριωμένη εκτέλεση της παλαιάς μουσικής.
Θα ακουστούν και θα σχολιαστούν έργα των François Couperin, J.S.Bach, A. Mozart, L.v. Beethoven.

Είσοδος ελεύθερη!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Dr Γιάννης Μωραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1987, στα 16 του χρόνια µετανάστευσε στη Αµερική όπου και σπούδασε.Κατέχει πτυχίο πιάνου από το Shorter College, µεταπτυχιακό (Master) στη µουσικολογία από το University of Georgia και διδακτορικό (Ph.D.) στη µουσικολογία από το University of Wisconsin-Madison. Παράλληλα, σπούδασε τσέµπαλο και φιλοσοφία. Το 2002 µεταφέρθηκε στη Βιέννη ως υπότροφος του ιδρύµατος Fulbright προκειµένου να συνεχίσει την έρευνα για τη διδακτορική διατριβή του µε θέµα το δεύτερο κουαρτέτο εγχόρδων του Arnold Schoenberg. Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στο ίδρυµα Fulbright και παρέµεινε στη Βιέννη όπου εργάστηκε ως καθηγητής στο IES Abroad Vienna και στο Webster University. Δίδαξε ιστορία της µουσικής και τσέµπαλο και διηύθυνε σύνολα µουσικής δωµατίου φοιτητών. Επέστρεψε στην Αθήνα το Σεπτέµβριο του 2016. Επικεντρώνεται σε ηχογραφήσεις στο πεδίο της ιστορικής ερµηνείας παλαιάς µουσικής (historically-informed performance), στο µουσικό µοντερνισµό του εικοστού αιώνα και το προοδευτικό ροκ (progressive rock). Επίσης, ασχολείται µε την ποίηση και τη φωτογραφία.