ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας η έκθεση εικαστικών έργων με γενικό τίτλο: «ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ».

Την έκθεση εγκαινίασε, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος επεσήμανε την σπουδαιότητα των Καλλιτεχνικών Σχολών της Κ.Ε.Φάρις  και το πολιτιστικό αποτύπωμα που αφήνουν στην πόλη της Καλαμάτας. Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου κος Λαμπρινίδης τόνισε, πως παρά τη δύσκολη συγκυρία του COVID-19 τρεις μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου, στις τελευταίες εξετάσεις, κατάφεραν να περάσουν στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Παράλληλα στο χώρο της έκθεσης  λειτούργησε εργαστήριο κατασκευής εικαστικής κάρτας ευχών με ελεύθερη συμμετοχή.

Στην έκθεση διαφαίνεται ο χαρακτήρας του εικαστικού εργαστηρίου που είναι  η ποιότητα  της εικαστικής παιδείας, η δυναμική  της   καλλιτεχνικής έρευνας, αλλά και η ανάπτυξη της σχέσεων μεταξύ των δημιουργών για  στην επίτευξη των ομαδικών  καλλιτεχνικών έργων.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει έργα ζωγραφικής,  κεραμικής, χαρακτικής,  σχεδίου, αγιογραφίας και εικαστικές  εγκαταστάσεις,  των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου.

 

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διάρκεια: 18/12/2021 έως και 14/1/2022

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή  10.00 – 13.00 και 17.00 -20.00

(Εκτός αργιών)

Είσοδος ελεύθερη με τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης.