‘’ Εμφύλια Έπη’’ στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μετά την εξαιρετική και γεμάτη διθυραμβικά σχόλια εμφάνιση της παράστασης ‘’Εμφύλια Έπη’’ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καλαμάτας ανέβασε ξανά στις 10 , 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021 την παράσταση που σημειώνει κάθε φορά επιτυχία. Το κοινό απόλαυσε την Χρυσάνθη Δούζη στο ρόλο της πρωταγωνίστριας και μέσα από την ερμηνεία της ξαναθυμήθηκε στιγμές από την ιστορία της Ελλάδας.

 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Εμφύλια έπη του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ

 

Ο αλαζόνας και νάρκισσος Αλκιβιάδης με φόντο τον Πελοποννησιακό Πόλεμο (5ος αι. π.Χ.), o πρίγκιπας Δημήτριος Παλαιολόγος, από τους πρωταγωνιστές του εμφυλίου των Παλαιολόγων στην Πελοπόννησο (15ος αι.), ο οπλαρχηγός Οδυσσέας Ανδρούτσος με φόντο τον εμφύλιο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και, τέλος, ο ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, πρωταγωνιστής του εμφυλίου της δεκαετίας του 1940 αποτελούν τα βασικά πρόσωπα ενός έργου που βάζει την Ελλάδα μπροστά στον καθρέφτη.

Κυνισμός, πρόκληση, ναρκισσισμός, γελοίο, πτώση, σπαραγμός διέπουν τον αφηγηματικό τρόπο μιας παράστασης που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και οδηγεί τους θεατές της σε ένα ταξίδι-στοχασμό.

 

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών