Αύριο η πρεμιέρα για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με τίτλο Ωδή στην Ομορφιά, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κάνει πρεμιέρα αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 με ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου χορού, το TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor των Peeping Tom, μια παράσταση που είναι το αποτέλεσμα νέας επεξεργασίας τριών έργων που δημιούργησε η ομάδα Peeping Tom για το Nederlands Dans Theatre. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος 26 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες, 12 ομάδες από την Ελλάδα, 2 παγκόσμιες πρεμιέρες, 6 παράλληλες εκδηλώσεις, ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών, καθώς και ένα πρόγραμμα εργαστηρίων χορού και κίνησης για διάφορες ηλικίες και ομάδες πληθυσμού.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα παραστεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Νωρίτερα, αύριο, η κα Μενδώνη θα επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ενώ πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, στο Μέγαρο Χορού θα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

28ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.kalamatadancefestival.gr

OFFICIAL HASHTAGS:

#28kdf2022

#alandfordance

#electricmatter

#kalamatadancefestival

#kalamata