Έναρξη 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας ξεκίνησε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021  στο αμφιθέατρο «Θ.Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με σεμινάριο κιθάρας από τον εξαιρετικό  σολίστ Μιχάλη Κονταξάκη. Στα πλαίσια το οποίου, την επόμενη μέρα, ο κος Κονταξάκης έδωσε «Ρεσιτάλ Κιθάρας» παρουσιάζοντας στο κοινό μια αψεγάδιαστη τεχνική, με  υπέροχο ήχο.

Ο Μιχάλης Κονταξάκης είναι ένας από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων κιθαριστών. Έχει στο ενεργητικό του βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο και συμμετοχές στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Κιθάρας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα Filarmonia das Beiras (Πορτογαλία), την ορχήστρα Sinfonica des Valles(Ισπανία), την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Βουκουρεστίου και την Κρατική  Ορχήστρα Αθηνών. Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση πολυάριθμα έργα για κιθάρα, πολλά από τα οποία είναι αφιερωμένα στον ίδιο. Η συμμετοχή του στο συγκρότημα Encardia αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» , το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών της Καλαμάτας, «Τέρψις».