ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ «Στόλισε το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην τάξη σου !»

«Στόλισε το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην τάξη σου !»

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», τις ημέρες των Χριστουγέννων συνδιοργανώνουν ένα σύνολο εορταστικών δράσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων φέτος, διοργανώνεται διαγωνισμός βράβευσης με θέμα «Στόλισε το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην τάξη σου!» που αφορά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καλαμάτας.

1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού καλούνται ομάδες μαθητών και μαθητριών σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς τους, να στολίσουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο, να αυτοσχεδιάσουν έτσι ώστε να νοιώσουν όμορφα, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα στην τάξη τους, με το δικό τους προσωπικό γούστο. Ειδικότερα, στόχοι του διαγωνισμού, είναι αφενός η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών και μαθητριών να συμμετέχουν σε ομαδικές διαγωνιστικές δράσεις και αφετέρου να διεγείρουμε μέσα από αυτή την συγκεκριμένη διαδικασία την φαντασία τους και ν΄αποδώσουν με το δικό τους τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων .

2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η αίτηση συμμετοχής για το βραβείο πρέπει να συνοδεύεται από τρεις καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες του δένδρου και κατατίθεται κλειστός φάκελος στη Γραμματεία της Κ.Ε «ΦΑΡΙΣ» αυτοπροσώπως, ή ταχυδρομικά, στην διεύθυνση: Αθηνών 99 , Β΄ Κτίριο Νέου Δημαρχείου, (τηλ. 2721360611 – 612) μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14.30, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό με θέμα: Στόλισε το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην τάξη σου!»

3. ΕΠΙΛΟΓΗ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Μέσω του διαγωνισμού, θα βραβευτούν τα 3 ωραιότερα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, (1. Νηπιαγωγεία – 2. Δημοτικά – 3. Γυμνάσια & Λύκεια), από σχολεία της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, στα οποία το βραβείο θα είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου για 20 άτομα, όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν κεραμικά σε 2 επισκέψεις με τα οποία θα διακοσμήσουν το σχολείο τους.
Η κριτική επιτροπή αποτελείτε από καλλιτέχνες & εμπειρογνώμονες του χώρου, η αξιολόγηση θα βασίζεται αυστηρώς στη φωτογραφία και οι διαγωνιζόμενοι θα ονομάζονται με αριθμούς.
Τα κριτήρια αξιολόγησης που θα επιμετρηθούν από την Κριτική Επιτροπή είναι:
• Γενική εντύπωση
• Πρωτοτυπία, δημιουργικότητα
• Απόδοση της ιδέας των Χριστουγέννων
Κάθε κριτήριο συγκεντρώνει maximum 100 βαθμούς. Μέγιστο δυνατό σύνολο βαθμολογίας για κάθε συμμετοχή 300 βαθμοί.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

Η επίσημη απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών συμμετοχής θα ανακοινωθεί .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΡΟΥΓΑΣ