Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021.

Οι τρεις πιανίστες σ’ ένα πιάνο ερμήνευσαν εφτά νέες συνθέσεις σε μια πρωτότυπη συναυλία – παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο του Mauricio Kagel (1931 – 2008) “Ο Όρκος του Ιπποκράτη” (1984), γραμμένο επίσης για το ίδιο σύνολο.
Οι συνθέτριες και οι συνθέτες, χρησιμοποιώντας στοιχεία του έργου αλλά και γενικότερα χαρακτηριστικά της μουσικής γλώσσας του Kagel – ανατρεπτικό χιούμορ, εκτεταμένες τεχνικές, κίνηση και λόγο – μεταμορφώνουν το πιάνο σε μια γιγάντια ηχητική πηγή. Η τολμηρή αυτή προσέγγιση δημιουργεί απρόσμενους ηχοχρωματικούς κόσμους που προκαλούν τόσο την αντίληψη όσο και την ακοή των θεατών – ακροατών.
Παράλληλα τα στοιχεία θεάτρου που εντάσσονται με περίτεχνο τρόπο μέσα στην παράσταση έδωσαν στον θεατή τη δυνατότητα να αντιληφθεί μέσα από τη συνεχόμενη διαδραστικότητα, το αμιγώς πιανιστικό παίξιμο ‘’πειράζοντας’’ παράλληλα, όλα τα στοιχεία του μουσικού οργάνου.


H συναυλία υποστηρίχθηκε οικονομικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας


Ερμηνεία (πιάνο):
Pythia trio/
Μυρτώ Ακρίβου
Iro Menegou
Thalia Papadopoulou