Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Μοναδικές ήταν οι μουσικές στιγμές που προσέφερε σε κατοίκους και επισκέπτες της Καλαμάτας, από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022, ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Η χορωδιακή μουσική πρωταγωνίστησε με τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα να συνεχίζει την παράδοση των επιτυχημένων Φεστιβάλ.
Ξεχώρισαν οι παρουσιάσεις, οι διαγωνισμοί καθώς, επίσης η τελετή έναρξης και η τελετή λήξης όπου έγιναν οι απονομές στους νικητές.
Ιδιαίτερο το χρώμα που δόθηκε κατά την παρέλαση των χορωδιών που συμμετείχαν στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, η Κ.Ε. Φάρις και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur.
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

«Η Καλαμάτα θα έχει και πάλι ανοιχτή την αγκαλιά της για να υποδεχθεί τους φίλους της χορωδιακής μουσικής απ’ όλο τον κόσμο» ανέφερε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την τελετή λήξης, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ.
«Σήμερα πέφτει η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Χορωδιών και ξεκινούν οι προετοιμασίες για τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που υποσχόμαστε ότι θα είναι το καλύτερο και μεγαλύτερο Φεστιβάλ που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Σας εύχομαι καλή επιστροφή και αναμένουμε να σας ξαναδούμε στη πάντα φιλόξενη και όμορφη Καλαμάτα», τόνισε ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του.

Από την πλευρά του, εκ μέρους του πολιτιστικού οργανισμού Interkultur, θερμές ήταν οι ευχαριστίες προς την πόλη της Καλαμάτας, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας Romāns Vanags.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού, όπως αποφάσισαν οι κριτές, είναι η χορωδία Canzone από την Εσθονία, στην οποία και επιδόθηκε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο ο Μεγάλο Βραβείο.

Οι νικητές των κατηγοριών είναι οι κάτωθι:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΙΚΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ Ι

“VIVACE CHAMBER CHOIR” – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Μαέστρος, Mia Makaroff

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΙΚΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΙΙ

Vokalgruppen Kolorit – ΔΑΝΙΑ

Μαέστρος, Niels Græsholm

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΙΔΙΩΝ ΦΩΝΩΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΙΙ

Melifono (Greece)

Μαέστρος, Athanasia Kyriakidou

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ A CAPPELLA

Canzone (Estonia)
Μαέστρος, Ulrika Grauberg & Eneken Viitmaa

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Canzone (Estonia)
Μαέστρος, Ulrika Grauberg & Eneken Viitmaa

Ειδικό Βραβείο απονεμήθηκε στην Αθανασία Κυριακίδου (μαέστρο της χορωδίας Μελίφωνο, Ελλάδα) για το πιο χρωματώδες και πολυποίκιλο πρόγραμμα του διαγωνισμού.

Ειδικό Βραβείο, επίσης, απονεμήθηκε στην Adriana-Ioana Iacob (τραγουδίστρια στη χορωδία Corala de Fete “Ciprian Porumbescu”, Ρουμανία).

Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί.https://www.interkultur.com/fileadmin/INTERKULTUR/Events/Results/Kalamata2022-Results.pdf

Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ ήταν το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.