Κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού συναυλία του 11ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες, Κυριακή 2 Απριλίου 2023, η τρίτη κατά σειρά συναυλία στο πλαίσιο του ενδέκατου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο Θ.Αγγελόπουλος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Η καθηγήτρια φλάουτου του Δ.Ω.Κ. Βίκη Βασιλειάδη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης, μέσα από μια σειρά έργων σπουδαίων σύγχρονων συνθετών, κατάφεραν ν’ αποσπάσουν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Το ντουέτο, που μετρά δέκα χρόνια πορείας με πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα παρουσίασε με δεξιοτεχνία, έργα των S.Assad, H.V.Lobos, A.Ourkouzounov M.D.Pujol και Ν.Τσότρα.
Την εμφάνισή του έκανε και ο νικητής του Ά Βραβείου του 10ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας Άκης Σιψάς. Αξίζει να σημειωθεί, πως η χθεσινή βραδιά θεωρείται ορόσημο για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας μιας και για πρώτη φορά στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας του θεσμού ένα παιδί της πόλης κερδίζει την μεγάλη κατηγορία του Διαγωνισμού.
Επόμενη συναυλία, «H φλόγα του flamenco στην Καλαμάτα», την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, ο Σωκράτης Μαστροδήμος και 4 ακόμα καλλιτέχνες από την Ισπανία μας ταξιδεύουν στους ήχους του flamenco!

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση “ΦΑΡΙΣ”, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, “ΤΕΡΨΙΣ”.
Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμούς κιθάρας.