Ιστορίες χορού από παιδιά με τη Χαμένη Κάλτσα

«Τα παιδιά σας είναι το γούρι μας». Με αυτή τη φράση καλωσόρισε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Λίντα Καπετανέα, όλους όσοι έδωσαν το παρών στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, για να απολαύσουν την παρουσίαση ενός εργαστηρίου χορού για παιδιά. Η παρουσίαση του εργαστηρίου, με τίτλο «Η Χαμένη Κάλτσα», πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, την Τετάρτη 11 Ιουλίου και ώρα 19.00, με γενική είσοδο 5 ευρώ. Την ιδέα για το εργαστήριο αυτό συνέλαβαν η Λίντα Καπετανέα και ο Jozef Frucek, ενώ την ανάπτυξη της ιδέας, την οργάνωση και τη χορογραφία έκανε η Βιτόρια Κωτσάλου.

Ήταν ένα εργαστήρι χορού για παιδιά και εφήβους ηλικίας 4-16 χρονών, που ενέπλεξε κίνηση, μουσική, ζωγραφική, αυτοσχεδιασμό και ακροβατικά.
Μέσω παιχνιδιών που καλλιεργούν τη μέγιστη κινητική δυνατότητα του σώματος, δόθηκε έμφαση στο πώς μπορούν τα παιδιά να εμπνεύσουν τους μεγάλους και αντίστροφα.
Εβδομήντα παιδιά, οι θεατές και χορευτές του αύριο, δούλεψαν σκληρά για 6 ημέρες και προσέφεραν στο κοινό ένα θέαμα μοναδικό, που πλημμύρισε συναισθήματα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές.
Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για πρώτη φορά φέτος, απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, καθώς στο κεντρικό πρόγραμμα παραστάσεων του Φεστιβάλ υπάρχει η παράσταση “Cartoon” της ομάδας Anton Lachky, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.00, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει μια οικογένεια.