Εγκαινιάσθηκε η έκθεση «Δημιουργικές αναζητήσεις, ένα καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης» του Εικαστικού Εργαστηρίου

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 20.00, εγκαινιάσθηκε στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας η έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο: «Δημιουργικές αναζητήσεις, ένα καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης». Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κεραμικής, αγιογραφίας, ελευθέρου σχεδίου και μπατίκ των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, παιδιών και ενηλίκων. Πρόκειται για την καταληκτική έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου που πλέον αποτελεί θεσμό για την περιοχή.
Με την έκθεση αυτή ουσιαστικά κλείνει μια πλούσια εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά χρονιά, με ιδιαίτερες εικαστικές δημιουργίες και με το αισιόδοξο μήνυμα της αύξησης των εγγραφών σε ποσοστό 35% σε σχέση με την προηγουμένη εκπαιδευτική χρονιά.
Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε, συνεχάρη το Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτη Λαμπρινίδη και το εκπαιδευτικό προσωπικό για το ποιοτικό έργο, το οποίο παράγουν, επισημαίνοντας ότι η έκθεση αυτή επιβεβαιώνει το ταλέντο αλλά και την καλλιτεχνική παιδεία των Καλαματιανών. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος όπως άλλωστε πράττει τα τελευταία χρόνια, θα συνεχίσει να στηρίζει τις Καλλιτεχνικές Σχολές της Κ.Ε. Φάρις, όπως και όλες τις δομές που παράγουν πολιτισμό και οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πόλη και τους κατοίκους της.
Με κολακευτικά λόγια για τα έργα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, αλλά και για τη δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς της Σχολής, μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια και ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Τίτλος: «Δημιουργικές Αναζητήσεις, Ένα Καλοκαιρινό Ταξίδι στον Κόσμο της Τέχνης»

Διάρκεια έκθεσης : 27/06 –06/09/2024

Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00

Εικαστικό Εργαστήριο, Ναυαρίνου 8 Καλαμάτα, τηλ. 2721028864, e-mail: box5@otenet.gr