«Δημιουργικές αναζητήσεις, ένα καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης»

Ο Εικαστικός Τομέας- Εικαστικό Εργαστήρι της «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιεί την έκθεση με τίτλο: «Δημιουργικές αναζητήσεις, ένα καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης».

Η καταληκτική έκθεση είναι ένας θεσμός του Εικαστικού Εργαστηρίου και πραγματοποιείται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς. Στην έκθεση παρουσιάζονται πολλές εκατοντάδες έργα τα οποία αποτελούν μια επιλογή από τα έργα που δημιουργήθηκαν στην εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024.

Στο Εικαστικό Εργαστήρι πραγματοποιήθηκαν μαθήματα ζωγραφικής , κεραμικής, χαρακτικής, αγιογραφίας , σχεδίου (προπαρασκευής για ΑΣΚΤ) με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια, τόσο σε πρωινά όσο και απογευματινά τμήματα για όλες τις ηλικίες.

Με την έκθεση αυτή ουσιαστικά κλείνει μια πλούσια εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά χρονιά , με ιδιαίτερες εικαστικές δημιουργίες και με το αισιόδοξο μήνυμα της αύξησης των εγγραφών σε ποσοστό 35% σε σχέση με την προηγουμένη εκπαιδευτική χρονιά.

Η έκθεση παραμένει ανοικτή όλο το καλοκαίρι (δύο μήνες) και αποτελεί μια ευκαιρία για τους σπουδαστές και τους γονείς, για τους φιλότεχνους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας, να περιηγηθούν στον κόσμο της τέχνης.

Την έκθεση, την

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 20.00, θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Καλαμάτας.